Sunday, July 15, 2012

Çikolatalı Çörek Tarifi













Çikolatalı Çörek Tarifi
MALZEMELER

4-4,5 Çay Bardağı Un

Yarım Paket Yaş Maya

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Su Bardağı Süt

7-8  Çorba Kaşığı Toz Şeker

2 Yumurta

3 Çorba Kaşığı Toz Fındık

Alabildiği Kadar Ilık Su

İçi İçin:

Çikolata

Üzeri İçin:

Pudra Şekeri

YAPILIŞI



Karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz gibi açın. Ortaya mayayı koyup ılık su ekleyerek elinizle eritin. Üzerine yumurtaları kırın. Bir yumurtanın sadece akını koyun, sarısını ayırın. Sütü, margarini, şekeri ve toz fındığı ilave edip ortasından karıştırmaya devam edin. İyice yoğurun. Biraz cıvık bir hamur elde edin. Hamuru  bezelere ayırın. Her bezenin içine çikolata koyup kapatın ve yuvarlayın. Hepsini yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortalarına birer parça çikolata yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Süslemek için pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment