> Genel > Nohutlu Pirinç Pilavı
Nohutlu Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır ?
Aslında Eşimin en çok sevdiği yemek diyebilirim ilk zamanlar ben ne kadar uğraşsamda annem kadar güzel yapamadığım için hep anneme yaptırıyordum baktım olacak gibi değil
hemen ilk iş annemden tarifi aldım bir kaç denemeden hemen sonra gerçekten lezzetli bir şekilde yapmaya başladım umarım sizlerde aynı şekilde başarıya ulaşırsınız .
Gerekli Malzemeler ;
1 Bardak Baldo Pirinç
1 Bardak Haşlanmış Nohut
1.5 Bardak Tavuk Suyu
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
Sıra Geldi Tarife :
Öncelikle Pirincimizi 20 – 20 dakika bir süreyle sıcak suya ıslatıyoruz, ayranlı suyunu bırakması için bolsuyla yıkıyoruz ve Süzüyoruz. Tereyağını tencereye alıyoruz, hafifce eritirken pirincimizi ekliyoruz. Tereyağını yakmadan kavuruyoruz, ardından sıcak tavuk suyumuzu ve tuzu ekliyoruz.
Nohutlarınız eğer çok haşlanmış değilse, nohutlarımızı ekliyoruz. Annemden öğrendiğim kadarı ile nohutların sert olmaması için çok haşlıyorum, nohut böyleyken alasulu pilava ekleyip, karıştırıp sonrasında suyunu tam çektiriyorum.
Tüm pilavlarda önerim,servisten 20-30 dk bir bezle bohçalayıp dinlendirmek.
Nohutlu pilav özellikle tavuk ve etli yemeklerde eşlik eden bir yemektir .
Afiyet olsun.
Bir önceki yazımız olan Gofret Pasta Tarifi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
No comments:
Post a Comment