Wednesday, July 25, 2012

Sardalye Kebabı Tarifi















Sardalye Kebabı


MALZEMELER

Yarim demet maydanoz

1 kg sardalya

1 limon

2 çay kasigi tuz

3 bas sogan

3 domates

YAPILIŞI

Sardalyalari temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin. Diger tarafta sogani piyaz seklinde dograyip tuzla ovun. Maydanozu ince ince kiydiktan sonra sogana katin. Domatesleri, kabuklarini soyup ve sulu kisimlarini ayirip irice dograyin. Biberlerin de tohumlu kisimlarini çikardiktan sonra irice dograyin. Yagli kagitlari 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayin ve üzerine zeytin yagi sürdükten sonra biraz piyaz yayin. Her bir Yagli kagit için 6-7 sardalya seçin. Sardalyalarin karinlarina da bir miktar piyaz koyun. Yanlarina ise domates ve biber koyup kagidi içindeki malzemeyi göstermeyecek sekilde iki ucunu birlestirerek paket haline getirin. Firin tepsisini yaglayin ve paketleri yanyana dizin. Firini 250 dereceye isitip tepsiyi firina sürün. 30-40 dakika pisirin. Paketleri açtiktan sonra baliklari servis tabagina alip üzerine limon sikarak servis yapin. Kalkan veya kiliç baliklari da ayni yöntemle pisirilebilir.















No comments:

Post a Comment