Monday, July 9, 2012

Slovenya Millî Futbol Takımı

Slovenya Millî Futbol Takımı, Slovenya'ı uluslararası organizasyonlarda temsil eden futbol takımıdır. Slovenya Millî Futbol Takımı, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda da yer almıştır.

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilk kez katılan ve 2 beraberlikle grupta elenen Slovenya, 2002'deyse tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katıldı ancak, 3 maçta da sahadan yenik ayrıldı.

2010 Dünya Kupası elemelerinde grubunda oynadığı ilk 6 maçta 8 puan toplayabilen Slovenya, 2009 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında oynadığı kalan 4 maçının hepsini farklı neticelerle kazandı. Bu maçlarda rakip filelere 13 gol gönderen Slovenya, kalesinde tek bir gol dahi görmedi. Bu arada ilk maçta evinde 2-1 mağlup ettiği grubun bir diğer iddialı takımı Slovakya'yı deplasmanda 2-0'lık skorla geçen Slovenya, bu sonuca rağmen, Slovakya'nın son karşılaşmasında grupta artık bir iddiası kalmayan komşu ülke Polonya'yı deplasmanda yenmesiyle, grubu Slovakya'nın ardından ikinci sırada tamamlayabildi ve baraj maçı oynamaya hak kazandı. Slovenya'nın baraj maçlarındaki rakibi son Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan, Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink'in çalıştırdığı Rusya'ydı. Kasım 2009'da oynanan baraj maçlarının ilkinde Slovenya, 2-1 mağlup olmasına rağmen, 88. dakikada Pečnik'in kaydettiği golle deplasmanda avantajlı bir sonuç elde etti. Slovenya'da oynanan ikinci maçta Dedič'in 44. dakikadaki golüyle elde edilen 1-0'lık galibiyet Slovenya'nın Dünya Kupası vizesini almasını sağladı. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Slovenya, grubu 1 puan farkla 3. olarak tamamlayarak kupaya bir kez daha ilk turda veda etti.

No comments:

Post a Comment