Monday, August 13, 2012

Krokanlı Muhallebi Tarifi

Share via emailKrokanlx131 Muhallebi

Krokanlı Muhallebi


6-8 Kişilik


Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt


  • 2 çorba kaşığı tepeleme un


  • 1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası


  • 1 kahve fincanı şeker


  • 1 yumurta


  • yarım paket vanilya

  • yarım paket krema (100 ml)

  • Üstünü süslemek için biraz kıyılmış fındık

Krokan için:

  • 1 kahve fincanı şeker


  • 2 kahve fincanı çok iri kıyılmış fındık

Yapılışı

Muhallebiyi, krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp, sürekli karıştırarak göbek atana kadar ocakta pişirin. Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın.



Krokanın Yapılışı
Ayrı bir kapta şekeri, kısık ateşte hiç karıştırmadan ertitin. Sonra fındığı ekleyin, 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alın. Hafif yağlanmış mermere karışımı (krokanı) dökün. Soğuyunca buzdolabı poşetinin içine koyup, etrafını havlu veya yumuşak bir bezle sararıp, çekiçle vurarak krokanı daha küçük parçalara ayırın.
Fx131ndx131klx131 Krokan

Fındıklı Krokan


Dikdörtgen borcama krokanın bir kısmını yayın, üstüne muhallebiyi yayın, en üstüne krokanın kalan kısmını yayıp, biraz da kıyılmış fındık serperek buzdolabında bekletin ve servis yapın.


Krokanlx131 Muhallebi

Krokanın Yayılışı


Krokanx131n Yayx131lx131x15Fx131

Muhallebinin Yayılışı


Krokanlx131 Muhallebi3

Krokanlı Muhallebi


Not: Krokanı muhallebide kıtır kıtır yemek istiyorsanız borcama hiç yaymayıp, muhallebiyi servis yaparken üzerine serpin. Yukarıdaki gibi yaptığınızda krokan biraz yumuşamış oluyor.


Afiyet olsun…



BannerxDCrxFCnleri300x250BebekArabasi


Simd ial 4 ay sonra ode kampanyasi Image Banner 336 x 280

Bir önceki yazımız olan Yaz Türlüsü Tarifi başlıklı makalemizde resimli tarifi, sebze yemeği ve türlü tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments:

Post a Comment