Krokanlı Muhallebi
6-8 Kişilik
Malzemeler
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kahve fincanı şeker
1 yumurta
yarım paket vanilya- yarım paket krema (100 ml)
- Üstünü süslemek için biraz kıyılmış fındık
1 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı çok iri kıyılmış fındık
Muhallebiyi, krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp, sürekli karıştırarak göbek atana kadar ocakta pişirin. Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın.
Krokanın Yapılışı
Ayrı bir kapta şekeri, kısık ateşte hiç karıştırmadan ertitin. Sonra fındığı ekleyin, 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alın. Hafif yağlanmış mermere karışımı (krokanı) dökün. Soğuyunca buzdolabı poşetinin içine koyup, etrafını havlu veya yumuşak bir bezle sararıp, çekiçle vurarak krokanı daha küçük parçalara ayırın.
Fındıklı Krokan
Dikdörtgen borcama krokanın bir kısmını yayın, üstüne muhallebiyi yayın, en üstüne krokanın kalan kısmını yayıp, biraz da kıyılmış fındık serperek buzdolabında bekletin ve servis yapın.
Krokanın Yayılışı
Muhallebinin Yayılışı
Krokanlı Muhallebi
Not: Krokanı muhallebide kıtır kıtır yemek istiyorsanız borcama hiç yaymayıp, muhallebiyi servis yaparken üzerine serpin. Yukarıdaki gibi yaptığınızda krokan biraz yumuşamış oluyor.
Afiyet olsun…
Bir önceki yazımız olan Yaz Türlüsü Tarifi başlıklı makalemizde resimli tarifi, sebze yemeği ve türlü tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.
No comments:
Post a Comment