Friday, August 10, 2012

RAKI MEZELERİ - ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

RAKI MEZELERİ - ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI


Bugün sizlere Arnavut ciğeri tarfi vermek istiyorum.  İyi bir arnavut ciğeri yapmak için dikkat edilmesi gereken birkaç tane püf noktası var.  Onları da tarifin içinde bulacaksınız.


Malzemeler:

1 koyun karaciğeri

3 yemek kaşığı un

1,5 bardak zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 demet taze soğan

1 demet maydanoz

tuz

Yapılışı:

Koyun ciğerini alırken üzerindeki zarı temizletin.

Fındık büyüklüğünde kuşbaşı kuşbaşı doğrayın.

Ciğerleri una bulayın, bir saat serin bir yerde bekletin (Unutmayın ki iyi bir arnavur ciğeri kızartmanın püf noktası bekletmektir)

Tavada bolca yağı kızdırın.

Unlanmış ciğerlerden bir kısmını içine atın, sertleşinceye kadar bir süre bekleyin ve asla hemen karıştırmayın.

Ciğerler sertleşince kevgir ile ters yüz edin, ama fazla bekletmeyin ve ciğerleri kurutmadan tavadan çıkarın.

Tavadan aldığınız ciğerleri yayvan bir tencereye koyun, tuzunu biberini ektikten sonra tencerenin kapağını kapatın (tencere sıcak olmalıdır)

Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.

Ciğerleri ılık olarak kıyılmış soğan ve maydanoz ile servis edin.

No comments:

Post a Comment