Saturday, August 4, 2012

Sütlaç Tarifi ve Yapımı


Sütlaç nasıl yapılır? İşte sütlaç tatlısı tarifi.



Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyup üstüne 2.5 su bardağı kadar su ekleyin. Haşlanırken suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra üstüne 8 bardak süt ekleyin. Pişerken ara sıra karıştırıp kıvama gelmesini bekleyin, fakat unutmayın ki, bekledikçe koyulaşacağı için çok katı hale gelmesin. Pişti, şimdi şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Sütlaç hazır. Kaselere koyup üstüne ceviz ya da tarçın ekledikten sonra dolapta soğutun.



Sütlaç yapımı işte bu kadar kolay.



Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.




Malzemeler: (6 kişilik, 30 dakika)

1 su bardağı pirinç8 su bardağı süt1 ya da 1,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su (haşlamak için)tarçın veya ceviz

No comments:

Post a Comment